Werkcafé Live Deventer 7 maart

Op dinsdagmiddag 7 maart is de volgende editie van Werkcafé Live Deventer. Werkcafé Live is er voor iedereen op zoek naar werk. We bieden workshops met praktische informatie en workshops gericht op persoonlijke ontwikkeling, allemaal met het doel jou te helpen in je zoektocht naar werk. Naast de workshops is er de gelegenheid om je verhaal te delen met andere werkzoekenden en te netwerken.

Tijd: 13.30 – 16.30 uur, inloop vanaf 13.00 uur
Locatie: de Gasfabriek, Zutphenseweg 6 in Deventer

Tijdens de introductie zal Miranda Straver kort vertellen over het Ondernemershuis dat sinds februari in de Gasfabriek gevestigd is.

Er is keuze uit één van de volgende workshops. Per workshop is beperkt plaats dus geef je snel op, zodat je jouw favoriete workshop kunt volgen.

Netwerkgesprek
Wordt jij ook zo zenuwachtig van al dat gepraat over netwerken? Of lijkt het je juist wel leuk, maar weet je niet wat je dan moet vragen? Netwerken, iedereen heeft het erover. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Tijdens deze workshop zal Heske Bezem , Maatschappelijk makelaar, gaan oefenen met één aspect van netwerken: het netwerkgesprek.

Een netwerkgesprek is een gesprek met iemand waarvan jij het beroep of bedrijf reuze interessant vindt en waar je graag meer over wilt weten. Tijdens de workshop gaan we in op: Welke vragen stel je dan? Wat wil je eigenlijk weten? Hoe kom je aan een netwerkgesprek?
Kortom een praktische workshop met veel handvatten die je gelijk kan gaan toepassen.

Een persoonlijk CV
Jannet Douwes, stagecoördinator bij Hogeschool Saxion, geeft een workshop over hoe je jouw CV zo maakt dat het echt iets zegt over jou en met welke passie je bepaalde werkzaamheden doet.
Deelnemers aan deze workshop hebben de mogelijkheid van te voren vragen te stellen aan Jannet over hun cv zodat ze die tijdens de workshop kan behandelen. Stuur je vragen inclusief cv uiterlijk 3 maart 10.00 uur naar jorine@werkcafe.nl. Graag je cv uitgeprint meenemen naar de workshopmiddag!

Starten als ondernemer. 
Heb jij plannen om te gaan ondernemen? Als je al een concreet idee hebt, kun je dat in deze workshop pitchen. Vervolgens ga je in subgroepen aan de slag met het voorstel van een deelnemer. Onder leiding van Miranda Straver, coördinator bedrijfsvoering/bedrijsfadviseur van het Ondernemershuis in Deventer , neem je de basis van een businessplan door. Waar onderscheid jij je mee? Wat heb je nodig? Ook als je nog geen concrete plannen hebt, maar wel meer wilt weten over ondernemen ben je welkom in deze workshop.

Reset van lichaam en geest.
Begin het jaar ontspannen met een serie rek, strek en ademhalingsoefeningen en een korte meditatie met als doel zowel fysiek als mentaal meer in balans te komen, waardoor je uiteindelijk creatiever wordt. Inspanning wordt afgewisseld met ontspanning. Door je te focussen op je lichaam ga je uit je hoofd. Je leert je aandacht te richten. Je adem verdiept, je hartslag en bloeddruk verlaagt waardoor je rustiger wordt en meer in balans.
Bij het zoeken naar werk is het de kunst goed bij jezelf te blijven, ontspannen in je lichaam en toch energiek. Tegelijkertijd zorgt een open, flexibele en creatieve mind ervoor dat je ideeën krijgt en mogelijkheden ziet. Daar waar je je aandacht op richt daar ontstaat energie. De beste invallen krijg je als je niet denkt….Deze workshop wordt gegeven door Pleun Schuurman van Ogenblik.nu. Tip: trek gemakkelijk zittende kleding aan.

Deelname is gratis.

Als je je hebt ingeschreven voor Werkcafé Live en je kunt toch niet komen, dan stellen wij het op prijs als je je tijdig afmeldt, want dan kunnen we een andere werkzoekende blij maken met jouw plek. Afmelden kan door een mailtje te sturen naar jorine@werkcafe.nl.