Werkcafé Live Deventer 1 november

Op dinsdagmiddag 1 november is de volgende editie van Werkcafé Live Deventer. Werkcafé Live is er voor iedereen op zoek naar werk. We bieden workshops met praktische informatie en workshops gericht op persoonlijke ontwikkeling, allemaal met het doel jou te helpen in je zoektocht naar werk. Naast de workshops is er de gelegenheid om je verhaal te delen met andere werkzoekenden en te netwerken.

Programma:
13.00 uur: inloop
13.30 uur: introductie
13.45 – 16.15 uur: workshops

Er is keuze uit één van de volgende workshops (per workshop is er plek voor 15 deelnemers):

Budgetcafe
Als je geen werk meer hebt, gaat je inkomen achteruit. Hoe kun je hier op een goede manier mee omgaan? Een interactieve workshop over omgaan met een beperkter budget (door Natascha Dasburg, oprichter Budgetcafe).

Sociaal ondernemerschap
Ondernemen en iets voor de wereld willen betekenen? Deze workshop gaat specifiek in op de vraag hoe je vanuit een non-profit achtergrond kunt gaan ondernemen. Aan bod komen onder andere waarde creatie: het scheppen van (meer) waarde voor klanten en het verdienmodel, wat is dat en hoe kan dat er uit zien (door Ana-mari Harzevoort, TILUAN adviesbureau).

Het schrijven van de sollicitatiebrief
Hoe zorg je ervoor dat jij er met jouw brief uitspringt? Ook andere elementen uit het sollicitatie proces komen naar voren, zoals hoe je jezelf ‘in de schijnwerpers’ kunt zetten (door Jorieke te Riele – Aarnink, HR support en werving & selectie).  Na aanmelding voor deze workshop kun je jouw brief met bijbehorende vacature mailen. Hieruit zal Jorieke ca. 4 voorbeelden selecteren voor een rollenspel tijdens de workshop. 

Leef je droom
Een workshop voor mensen die weten wat zij willen, maar hun droom niet waar durven te maken. In deze workshop ga je na wat de belemmeringen zijn om te realiseren wat je zou willen. Vervolgens ga je creatief aan de slag met het maken van een ‘visionboard’, een visuele weergave van jouw droom die je kan inspireren jouw ideeën te realiseren (door Sietske de Waard, Kwestie van Geluk)

Locatie: de Gasfabriek, Zutphenseweg 6 in Deventer
Tijd: 13.30 – 16.30 uur
Deelname aan Werkcafé Live is gratis, wel graag aanmelden via het online inschrijfformulier. Deze komt op 25 oktober online.

AanmeldKnop_WerkcafeLive

 

 

 

 

 


Oog voor mensen
Het oog in het logo van het Werkcafé staat voor Oog voor Mensen. Respect en aandacht voor mensen die in een lastige situatie zitten waar niemand voor kiest en die niemand wil. Een situatie waarin het lastig is je niet te schamen en om hulp te vragen. Bij het Werkcafé Live bieden we een veilige omgeving waar geen vraag te gek is en iedereen welkom is!