Werkcafé Live Deventer 10 januari

Op dinsdagmiddag 10 januari  is de volgende editie van Werkcafé Live Deventer. Werkcafé Live is er voor iedereen op zoek naar werk. We bieden workshops met praktische informatie en workshops gericht op persoonlijke ontwikkeling, allemaal met het doel jou te helpen in je zoektocht naar werk. Naast de workshops is er de gelegenheid om je verhaal te delen met andere werkzoekenden en te netwerken.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk ivm het grote aantal inschrijvingen. Het volgende Werkcafé Live is op 7 februari. 

Programma:

13.00 uur: inloop
13.30 uur: introductie
13.45 – 16.15 uur: workshops

Locatie: de Gasfabriek, Zutphenseweg 6 in Deventer

Er is keuze uit één van de volgende workshops:

Hoe maak je indruk op een recruiter? Judit Brouwer (recruiter bij Randstad en oud-deelnemer van Werkcafé Live) vertelt over haar werk als recruiter en gaat in op de vraag hoe je opvalt en een goede indruk achterlaat. Deelnemers aan deze workshop hebben de mogelijkheid van te voren hun CV te sturen. In de workshop geeft Judith ‘klassikaal’ gerichte praktische tips.

Persoonlijkheidsprofielen.  Ontdek jouw persoonlijke kleur, drijfveren en focus, je sterke kanten en je knelpunten. Zie hoe dit je handelen en reageren beïnvloedt. Ontdek hoe je jouw sterke kanten en kleur kan inzetten om effectiever te worden in solliciteren en het vinden van een baan die bij je past. Door Ingrid Westenberg  (In Charge training en coaching)

Aan de slag met je LinkedIn profieltekst. Waar je LinkedIn-profiel meestal gaat over ‘wat je kunt’ en ‘wat je gedaan hebt,’ wil je eigenlijk méér laten zien. Hoe beschrijf je wie je bent en wat je wil? We gaan in drie ronden aan de slag om je persoonlijke samenvatting op je LinkedIn-profiel beter te benutten. Door zelf te gaan schrijven ga je naar huis met een toepasbare tekst. Een tekst die vertelt over je eigen motivatie en die past bij jou als persoon, door de tone of voice op jou af te stemmen. Door Lotte Visser (Krabbel communicatie & tekst)

Reset van lichaam en geest. Begin het jaar ontspannen met een serie rek, strek en ademhalingsoefeningen en een korte meditatie met als doel zowel fysiek als mentaal meer in balans te komen, waardoor je uiteindelijk creatiever wordt. Inspanning wordt afgewisseld met ontspanning. Door je te focussen op je lichaam ga je uit je hoofd. Je leert je aandacht te richten. Je adem verdiept, je hartslag en bloeddruk verlaagt waardoor je rustiger wordt en meer in balans.
Bij het zoeken naar werk is het de kunst goed bij jezelf te blijven, ontspannen in je lichaam en toch energiek. Tegelijkertijd zorgt een open, flexibele en creatieve mind ervoor dat je ideeën krijgt en mogelijkheden ziet. Daar waar je je aandacht op richt daar ontstaat energie. De beste invallen krijg je als je niet denkt….
Deze workshop wordt gegeven door Pleun Schuurman van Ogenblik.nuTip: trek gemakkelijk zittende kleding aan.

Deelname is gratis. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk ivm het grote aantal inschrijvingen.