Werkcafé Live 4 juli

Op dinsdagmiddag 4 juli is de volgende editie van Werkcafé Live Deventer. Werkcafé Live is er voor iedereen op zoek naar werk. We bieden een divers programma aan workshops met als doel jou te helpen in je zoektocht naar werk. Naast de workshops is er de gelegenheid om je verhaal te delen met andere werkzoekenden en te netwerken.

Programma:

13.00 uur –                        Inloop & netwerken met kop koffie/thee
13.30 uur –                        Opening
13.45 uur – 16.15 uur        Workshops inclusief pauze
16.30 uur –                        Afsluiting

Locatie: Wijk- en Speeltuinvereniging De Driehoek, Rielerweg 110, 7416 ZJ, Deventer

Er is keuze uit één van de volgende workshops. Per workshop is beperkt plaats dus geef je snel op, zodat je jouw favoriete workshop kunt volgen.

Verlies kantelen

Als je bent ontslagen of je baan bent verloren, kom je mogelijk gevoelens tegen zoals verdriet, boosheid, ongeloof, onbegrip, angst en onzekerheid. Deze emoties kunnen je in de weg zitten bij het vinden van een nieuwe baan en bij netwerken. Als je nog steeds verdrietig en boos bent, dan straal je dat uit en merken anderen mensen op. En dat is niet handig bij solliciteren en netwerken. Dat wil niet zeggen dat deze emoties er niet mogen zijn, die mogen er zeker zijn alleen is het handig en fijn om ze te verwerken en los te laten. Zodat je verder kunt met je leven en carrière. In deze workshop onder leiding van Ben Meijer (Realisatie Therapie Apeldoorn) en Linda Krohne (Entrena) gaan we aan de slag met het verwerken en loslaten van emoties die je dwarszitten omdat je je baan bent kwijt geraakt. We gaan niet praten, je hoeft niet je hele verhaal te doen etc. We gaan de emoties verwijderen door ze weg te kloppen. Een eenvoudige techniek die je zelf kunt leren en toe kunt passen. Ben en Linda zijn al geruime tijd therapeut en helpen vele mensen met succes af van emotionele blokkades.

Voeden of Vullen?

Loes Aarnink begeleidt in haar praktijk Loes Voedingscoach in Deventer mensen naar een gezonde leefstijl. Tijdens de workshop legt zij het verschil uit tussen het Voeden of Vullen van je lichaam. Om goed voor jezelf te zorgen is goede voeding en beweging belangrijk. In een fit en gezond lichaam beschik je over meer energie en die is hard nodig om de uitdagingen in jouw leven aan te kunnen gaan. Gedurende de interactieve workshop is er alle ruimte voor vragen.

Aan de slag met je LinkedIn profieltekst. 

Waar je LinkedIn-profiel meestal gaat over ‘wat je kunt’ en ‘wat je gedaan hebt,’ wil je eigenlijk méér laten zien. Hoe beschrijf je wie je bent en wat je wil? We gaan in drie ronden aan de slag om je persoonlijke samenvatting op je LinkedIn-profiel beter te benutten. Door zelf te gaan schrijven ga je naar huis met een toepasbare tekst. Een tekst die vertelt over je eigen motivatie en die past bij jou als persoon, door de tone of voice op jou af te stemmen. Neem pen en papier mee zodat je aantekeningen kan maken. Door Charlotte Visser (Krabbel communicatie & tekst)

Van de baan? Kom weer op de rit! 

Voel je je uitgeschakeld en op dood spoor gezet doordat je werk op de tocht staat of van de baan is? Wanneer je om welke reden dan ook werkloos wordt, ligt het dichtbij om boos te worden op de omstandigheden, te gaan klagen, of moedeloos te worden. En wanneer je daar in blijft hangen kan het zelfs een instelling van je worden. Maar helpen dergelijke nare emoties je ook naar een nieuwe baan? Het is wetenschappelijk bewezen dat in een negatieve modus zijn je tegenwerkt in wat je wilt bereiken en dat je meer bereikt met vertrouwen en positiviteit.
In deze workshop vertelt Wendy Kotterink van Serena Levenskunst hoe ze haar negatieve instelling heeft omgebogen naar een positieve en wat dat haar heeft opgeleverd. Daarnaast zal ze door middel van een paar interactieve oefeningen je het verschil laten ervaren tussen een positieve en negatieve mindset . En hoe jouw positieve houding je verder kan helpen om je doelen te bereiken.

 

Deelname aan de workshops en het kopje koffie /thee bij ontvangst is gratis. Overige consumpties zijn voor eigen kosten.

Inschrijving is gratis maar wel graag van te voren online aanmelden.
Als je je hebt ingeschreven voor Werkcafé Live en je kunt toch niet komen, dan stellen wij het op prijs als je je tijdig afmeldt, want dan kunnen we een andere werkzoekende blij maken met jouw plek. Afmelden kan door een mailtje te sturen naar jorine@werkcafe.nl.