Werkcafé Live 4 april 2017

Op dinsdagmiddag 4 april is de volgende editie van Werkcafé Live Deventer. Werkcafé Live is er voor iedereen op zoek naar werk. We bieden workshops met praktische informatie en workshops gericht op persoonlijke ontwikkeling, allemaal met het doel jou te helpen in je zoektocht naar werk. Naast de workshops is er de gelegenheid om je verhaal te delen met andere werkzoekenden en te netwerken.

Tijd: 13.30 – 16.30 uur, inloop vanaf 13.00 uur
Locatie: de Gasfabriek, Zutphenseweg 6 in Deventer

Er is keuze uit één van de volgende workshops. Per workshop is beperkt plaats dus geef je snel op, zodat je jouw favoriete workshop kunt volgen.

Profiel & Pitchen (VOL)
Linda Krohne (Entrena) geeft in een serie van 3 workshops meer inzicht over hoe je jezelf promoot op de arbeidsmarkt. Social Media, Pitchen, Netwerken hoe ga je daarmee aan de slag. En wat zijn de do’s en dont’s. Deze workshop gaat in op hoe je jouw pitch als basis kan gebruiken voor je (social media) profiel. En wat je juist wel en wat niet vermeldt op de diverse social media platforms als werkzoekende. In mei sluit Linda de serie af met een workshop over netwerken en personal branding. De drie workshops vormen samen één geheel, maar zijn ook elk apart te volgen.

Theatersport
Theatersport is een vorm van improvisatietoneel die onvoorspelbaar is en een dosis lef en creativiteit vraagt aan haar spelers. Op basis van spelopdrachten of een (actueel) gegeven ontstaan er kleine scènes, verhaaltjes, toneelstukjes tussen mensen. Niks is van tevoren bedacht, alles ontstaat uit de fantasie van de spelers. De speelse improvisatie oefeningen zijn eenvoudig, je hoeft geen podiumervaring te hebben om mee te doen. De workshop begint met warming-up oefeningen om ‘uit je hoofd’ te komen, om los te raken en geconcentreerd. Daarna worden de kneepjes van het improviseren al spelende uit de doeken gedaan, waarna de workshop eindigt met het spelen van echte scenes. De workshop wordt gegeven door Shira van der Werf, die zelf jaren improvisatietheater heeft gespeeld en elementen daaruit nog altijd in haar professionele leven toepast. Aan het eind van de workshop geeft ze ook nog enkele praktische tips over hoe je de lessen uit de workshop kunt vertalen naar bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken.

Val op met je cv
Onder leiding van de ondernemende student Job Leferink van JobEffect ga je in deze workshop aan de slag met het vormgeven van je cv. Hoe zorg je dat je een onvergetelijke indruk achterlaat met jouw cv? Niet de inhoud , maar de presentatie van je cv staat in deze workshop centraal. Ook zal hij je meenemen in het nieuwe solliciteren middels video. Neem zelf een (goed opgeladen) laptop mee met je digitale cv (in word) en profielfoto.

Vrijwilligerswerk als opstap naar werk (VOL)
Vrijwilligerswerk, iedereen heeft er wel een mening over. Is het iets wat je nooit zou doen, want het levert toch niets op! Of is het een must voor op je CV? Zie je het als een kans om weer aan het werk te komen of om je talenten te ontdekken? Of wellicht wil je gewoon weer wat werkritme krijgen? Tijdens de workshop: Vrijwilligerswerk als opstap gaan we samen kijken naar de mogelijkheden die vrijwilligerswerk biedt. In het algemeen, maar ook voor jou en je unieke situatie. Wat voor vrijwilligerswerk past bij jou? Welke doelen wil je ermee bereiken? En hoe pak je dat aan?
Kortom gaan we aan de slag met hoe je vrijwilligerswerk in zet op weg naar weer een betaalde baan.

Michiel ten Bulte en Heske Bezem werken bij de Vrijwilligerscentrale Deventer. Ze zijn o.a. trainer, coach en coördinator van het traject Vrijwillig op Weg naar Werk dat in mei voor de 5e keer van start gaat.

Deelname is gratis.
Als je je hebt ingeschreven voor Werkcafé Live en je kunt toch niet komen, dan stellen wij het op prijs als je je tijdig afmeldt, want dan kunnen we een andere werkzoekende blij maken met jouw plek. Afmelden kan door een mailtje te sturen naar jorine@werkcafe.nl.