Verslag Werkcafé Live Deventer 5 januari 2016

Het nieuwe jaar is goed begonnen voor Werkcafé Live Deventer. Op 5 januari vond een drukbezochte eerste editie van 2016 plaats, voor het eerst in de Bibliotheek Centrum.

Frank Straatman en Ingrid Westenberg van Omdat het Kan (www.omdathetkan.eu) verzorgden een workshop over persoonlijkheidsprofielen. Hierbij een korte impressie van deze workshop.

Frank en Ingrid hanteren de ‘DISC’ methode waarbij er 4 persoonlijkheidsprofielen te onderscheiden zijn: rood (voelen & kracht), blauw (denken & helderheid), geel (doen & inspiratie) en groen (weten & harmonie). Door middel van een klein testje kon iedere deelnemer zijn of haar kleur ontdekken. Overigens benadrukte Frank dat de kleur niet zegt wie je bent, maar welk gedrag je vertoont. Daarnaast heeft iedereen een mix van kleuren, waarbij er één dominant is.

Wat ik zelf interessant vond, is dat je de verschillende kleurprofielen kunt gebruiken bij het scannen van vacatures. Welke woorden komen hierin voor en wat zegt dat over de organisatie? En passen deze woorden daadwerkelijk bij de organisatie die de vacature aanbiedt? Zo gaf Ingrid het sprekende voorbeeld van een gemeente in Nederland die in hun vacature iemand zochten die ‘out of the box’ durfde te denken en te doen (geel). In werkelijkheid bleek het ‘out of the box’ denken van die betreffende gemeente flink ingekaderd te zijn en helemaal niet overeen te komen met de creatieve, impulsieve ‘out of the box’ denkende persoon die daarvoor was aangenomen.

Sommige deelnemers herkenden zich in het feit dat sommige mensen hun ‘kleur’, of te wel gedrag aanpassen aan de omgeving waarin zij werken. Met een testje als voor het kleurenprofiel kun je ontdekken dat je van nature eigenlijk anders bent en dat de omgeving waarin je werkt(e) misschien niet bij jou past(e). Kortom: deze 4 kleuren en bijbehorende profielen vormen een handig hulpmiddel bij het solliciteren en in de zoektocht naar wat echt bij jou past.

Ondertussen vond in een andere ruimte een heel ander soort workshop plaats. In een lokaal met stapels tijdschriften, scharen en lijm hebben de deelnemers onder leiding van Sietske de Waard (kwestievangeluk.blogspot.com) elk een ‘moodboard’ gemaakt. Sietske: ‘Bij een moodboard maken is het de bedoeling om zonder doel de afbeeldingen of teksten uit te scheuren/knippen die je aanspreken. Zo krijg je een mooi overzicht van wat jou aantrekt. Wat jou aantrekt maakt meteen duidelijk wat je interessant, belangrijk, mooi en leuk vindt. Zo zie je langzamerhand duidelijker waar je naar toe wilt!’ Tot slot nog een tip van Sietske: ‘zet jouw moodboard ergens neer waar je het ziet; zo blijf je er mee bezig en heb je meer kans dat je ook echt stappen gaat zetten in die richting!’

Tot zover het verslag van het Werkcafé Live van 5 januari. Reacties m.b.t. het Werkcafé Live zijn van harte welkom. Voor ‘tips en tops’ en suggesties voor thema’s kun je een mailtje sturen naar marjoleincozijnsen.werkcafe@gmail.com

Graag tot ziens bij het Werkcafé Live van 2 februari!