Verslag Werkcafé Live 9 mei

Het Werkcafé Live in Deventer van 9 mei werd gehouden in de nieuwe locatie De Driehoek. Er stonden ditmaal twee mooie workshops op het programma om werkzoekenden een stapje verder te helpen in hun zoektocht naar werk. Hieronder doen deelnemers verslag.

Personal Branding & Netwerken door Pilar

Deze keer hield Linda Krohne (Entrena) de derde workshop in een reeks die je klaarstoomt voor een nieuwe job. Met een combinatie van theorie, praktijk en stevige presentatie leert zij je met andere ogen zien. Je wordt gedwongen met een kritische blijk naar jezelf te kijken. Het fijne is dat je bruikbare handvatten krijgt om zelf aan de gang te gaan. Na de drie workshops heb je haar boodschap in je haarvaten zitten:

  • Zorg ervoor dat alles klopt: online en offline:
  • Je presentatie, je pitch je profiel, je CV, je brieven, je kleding, je houding enz.;
  • Wees consistent en wees jezelf: dus ken je zelf en weet wat je wilt;
  • Oefen en vraag feedback;
  • En vooral heb het lef en zelfvertrouwen om je te presenteren en je te laten zien.

De laatste workshop ging vooral over netwerken. Ook hier gaf Linda eerst theorie en ‘tools’ om je eigen plan van aanpak op te stellen. Loop door al je contacten en ga na wat ze voor je kunnen betekenen in de queeste naar een nieuwe job. Netwerk online, maar niet alleen. Ga erop uit en maak kennis met nieuwe mensen, durf op ze af te stappen. Zorg ervoor dat je van tevoren weet wat je wilt bereiken, maar trap niet in de valkuil om de ander te overvallen met je ‘werkwens’ en alleen over jezelf te praten. Geef de ander aandacht, maak het gesprek aangenaam en plezierig. Creëer een gunfactor voor jezelf. Aan het einde van het gesprek: ‘always be closing’: wissel adressen of links uit of wat dan ook. Laat een indruk achter. Veel succes iedereen, de tools hebben we: nu zelf aan de slag.

Solliciteren vanuit jouw kracht door Ernst.

Een enthousiaste Irma ten Bulte (Diesel Personeelsdiensten Twello) vertelde ons haar verhaal hoe ze vanuit haar eigen kracht na een periode van geen werk haar droombaan vond. Ze vertelde ons dat we uit moeten gaan van onze eigen kracht en hoe je dat moet doen. Ook besprak ze kort hoe je opvalt met je C.V., welke foto je zeker niet moet nemen, wel of geen geboortedatum . Waar een recruiter op let en of je past bij het bedrijf.  Vertel over je passie en waarom je die baan moet hebben. Ook heeft ze met ons de vooroordelen van werkzoekenden boven de 40 jaar gedeeld en wat je daar tegen kan doen. Ze gaf een uitleg hoe hun bedrijf omgaat met personeelswerving en wij konden onze eigen ervaringen delen van andere wervingskantoren die het heel anders doen. Erg leerzaam allemaal. Irma wist ons met de juiste spirit te benaderen waardoor we gemotiveerd naar huis gingen.

Tot zover het verslag van het Werkcafé Live van 9 mei. Het volgende Werkcafé Live vindt plaats op dinsdagmiddag 6 juni. 

Jorine Wolf