Verslag Werkcafé Live 5 juli

Wat een inspirerend en creatief Werkcafé Live hadden we op 5 juli in Deventer. Vaak hoor ik na een afloop positieve reacties, maar zelden waren het er zoveel als nu! Hieronder het verslag.

Workshop hoofd opruimen
Albert volgde de workshop ´Hoofd opruimen´, gegeven door Felice Visser. ´Vaak klinken workshops zweverig als het erop aankomt om stress te verminderen. Bij deze workshop had ik in
eerste instantie ook dit gevoel. Maar schijn bedriegt. We gingen vooral creatief aan de slag! We mochten elk ons karakter en visie tekenen hoe wij onszelf zagen, hier kwamen hele interessante tekeningen en verklaringen van ons gedrag en karakter naar boven. Uiteindelijk was het de bedoeling om aspecten van ons of onze herinneringen aan te passen en hierdoor ook een andere tekening te krijgen. Al met al vond ik deze workshop nuttig omdat ik hierdoor veel heb geleerd over mijn karakter.´
Ook andere deelnemers waren blij met deze workshop:

Dinsdagmiddag zat ik bij Felice Visser. Leuke workshop, het gaf me rust!‘ .
‘ Felice heeft een mooie Workshop Hoofd Opruimen gegeven! Ik was bekaf gisteravond :), maar heb hele mooie mensen ontmoet waarmee ik zeker contact ga houden en ik weet nu wat mij te doen staat’ . 

Creatief werken aan een veranderingsproces
´Deze keer had ik gekozen voor de workshop creatief werken aan een veranderingsproces, begeleid door Simone van Wakeren. We gingen door middel van tekeningen aan de slag met de (bekende) vragen zoals huidige situatie, gewenste situatie, belemmerende- en bevorderende factoren. Ik merkte hoe gewend ik eigenlijk ben om mij alleen in tekst te uiten. Maar het was een leuke uitdaging om mij eens in beelden uit te drukken.´ Barbara.

Een onvergetelijk CV
‘Vandaag was mijn eerste keer bij werkcafé live. Als pas afgestudeerde leek het mij leuk en leerzaam om bezig te zijn met werk en solliciteren en in contact te komen met andere mensen die op zoek zijn naar werk. Ik heb gekozen voor de CV workshop omdat het altijd goed is om daar kritisch en met een verfrissende blik naar te kijken. De workshop werd gegeven door Mischa Groenen, een van de oprichters van de start-up Ikbrand, een bedrijf wat creatieve en mooi formgegeven CV formats maakt. De sfeer was goed, iedereen was enthousiast en stond open voor nieuwe ideeën. De CV formats stonden allemaal nog wat in de kinderschoenen, waardoor het niet lukte om met een gelikt CV de deur uit te gaan. Maar door veel overleg, sparren en discussiëren met de andere kandidaten hebben we er allemaal toch veel van opgestoken en nieuwe ideeën en inzichten gekregen. Kortom een erg geslaagde middag!’ Clara.

Workshop starten met ondernemen
Tot slot schoof ik zelf aan bij de workshop ‘starten met ondernemen’, gegeven door Roel Westra, directeur van het Ondernemershuis in Deventer. In de eerste helft vertelde hij over wat het betekent om te gaan ondernemen en waar je aan moet denken. Zo adviseert hij om zaken waar je zelf echt niet goed in bent, uit te besteden. Bijvoorbeeld de boekhouding of belastingaangifte. Er kwamen ook veel reacties en vragen vanuit de deelnemers over starten met ondernemen vanuit een uitkeringssituatie.
In de tweede helft hebben 3 deelnemers hun plan gepitcht. Vervolgens hebben we in drie groepen gewerkt en in iedere groep feedback gegeven op een van de plannen. Dit is erg gewaardeerd door degenen die hadden gepitcht. Zij hebben nieuwe netwerkcontacten opgedaan, praktische tips gekregen en ook bevestiging op hun plan. ‘De positieve reacties geven energie om verder te gaan, om mijn plan verder te ontwikkelen.’ ‘Een andere deelnemer gaf aan: ‘het was een inspirerende workshop, nu aan de slag om dat luchtkasteel om te zetten naar werkelijkheid.’

Reacties op het Werkcafé Live van 5 juli of op bovenstaand verslag zijn welkom via email: marjolein@werkcafe.nl.

Graag tot ziens bij de zomereditie van Werkcafé Live op 2 augustus!

Marjolein