Deventer Werkcafe Live 1 mei: verslagen

met dank aan de deelnemers die de verslagen maakte:

Effectief solliciteren volgens een recruiter.

Dinsdag 1 mei (Dag van de Arbeid) via het Deventer Werkcafe de workshop gevolgd. Judith Brouwer gaf met veel enthousiasme een overzicht van haar werkzaamheden als Recruiter bij Randstad aan ons door. Vergezeld door Paphia, stagiaire bij Randstad.

Judith is duidelijk een “mensenmens”. Een verbinder, transparant en open, die voor het persoonlijke contact met haar kandidaten gaat in deze digitale wereld. Kijkt niet naar leeftijd, wel naar werkervaring. Dat laatste wil nog wel eens helpen dat iemand bij haar met een MBO-niveau toch op een HBO plek komt.  Dat sprak velen van ons aan.

Zij gaf ons, na het zien van enkele voorbeelden, tips in het maken van een goede CV. Advies: een compacte weergave met een foto, profielschets, opleidingen, recente werkervaringen, hobby/vrijwilligerswerk, vaardigheden en interesses.         De belangrijkste woorden eventueel te onderstrepen, vet bedrukt of cursief. Vooral niet te langdradig en te gedetailleerd worden……..

De motivatiebrief is een korte verhaal over jezelf (niet in CV vermeld). Hierin maak je onderscheid (straal energie uit)en leg je uit waarom je geschikt bent  (dan een voorbeeld geven). Tip: vraag mensen om je heen wat zij van jou vinden en google jezelf eens. Confronterend maar dit kan helpen bij het opstellen van de brief.

Ook werd het belang van de Sociale Media, met name LinkedIn, uitgelegd. Het uploaden van jouw CV op verschillende sites is ook van belang, het zorgt er voor dat je weer bovenaan komt te staan.

Bij de rondvraag vroeg Judith: waar wordt jij gelukkig van bij de keuze van een baan?

Er kwamen diverse reacties: naar de zorg, HR, onderwijs en misschien wel een omslag in de keuze naar ander werk.

————————-

De workshop van John Musterd was bedoeld om inzicht te krijgen hoe je manier van communiceren invloed heeft op de commicatie van de ander. Als je je eigen manier van communiceren aanpast, zal de ander anders reageren. Je eigen valkuilen werden ook duidelijk.
Na een korte inleiding, vulden de delnemers een test in waaruit de manier van communicatie die je in je werk hanteert, duidelijk wordt. Er bleken grote verschillen te zijn tussen de deelnemers.
Aan de hand van praktijkvoorbeelden werden vervolgens rollenspellen gedaan, die nog best confronterend waren. De spellen werden uitgevoerd op de ‘roos van Leary’: een cirkel in parten gedeeld, van kleuren voorzien en met begrippen als ‘leidend’, ‘volgend’ en ‘aanvallend’.
Communicatie blijkt het meest effectief voor iedereen als die zich afspeelt in de blauw-groene hoek waar ‘helpend’ en ‘meewerkend’ de centrale begrippen zijn.  Als het je lukt om, ook in je werk, de communicatie daar plaats te laten vinden, zorg je ervoor dat je als werknemer niet te veel op je bordje krijgt en dat collega’s niet de kans krijgen om de kantjes er van af te lopen.
Na afloop gaven de deelnemers in 1 woord aan wat ze van de workshop hadden gevonden: zelfvertrouwen, nadenkend, bevestigend, humor, verhelderend, leerzaam, actief en verrassend.
John is een prettige coach die de de zaak met humor aanpakt; ook zichzelf.  Communicatie blijkt nog hel wat ingewikkelder te zijn dan je zou denken.
————————

Notulen werkcafé 1-5-2018: Kitty Leemreize: Welke baan past?

Coaching Qlaver4:

*Welke baan past? *Waarom deze vraag? Zit je op de juiste plek?

*Andere omgeving zoeken omdat de huidige niet past?

*Wat zijn precies je taken? Verantwoordelijkheden? Sheet bekijken: wat is het percentage contacten, taken, werk, privé, netwerken, etc…..

*Waar voel je je goed bij?

*Wat is het evenwicht tussen het gemak of het geluk dat een baan je brengt?

1:Ik kan het goed en word er gelukkig van;

2:Ik kan het goed maar word er niet gelukkig van;

3:Ik kan het niet goed maar word er wel gelukkig van;

4:Ik kan het niet goed en word er ook niet gelukkig van.

*Wie ben je en hoe zit je van nature in elkaar?

*Lees je de handleiding of ga je meteen aan de slag met een nieuw apparaat?

*Kern waarden index: Core Value index. Wat is de balans tussen: Kracht, liefde, kennis en wijsheid?

1:Builder: intuïtief; daadkracht; actie; delegeren als het kan.

2:Merchant: intuïtief; liefde voor de ander; meedenken; delegeren; enthousiasmeren van anderen.

3:Innovator: cognitief; wijsheid; beschouwende kijk op het geheel van situaties; oplossingsgericht; draagvlak creëren.

4:Banker: cognitief; informatie; daden; procedures, risico mijden; onderzoeken; normen en waarden; kennis van zaken.

*Wees jezelf, er zijn al anderen genoeg. *Wie het laatst lacht, is traag van begrip. Spreek conclusies en aannames uit zodat je feedback kunt krijgen.