5 juli Werkcafé Live Deventer

Op dinsdagmiddag 5 juli zijn er weer gratis workshops voor werkzoekenden bij Werkcafé Live in Deventer. Werkcafé Live is er voor iedereen op zoek naar werk. We bieden workshops met praktische informatie en workshops gericht op persoonlijke ontwikkeling, allemaal met het doel jou te helpen in je zoektocht naar werk. Naast de workshops is er de gelegenheid om je verhaal te delen met andere werkzoekenden en te netwerken.

Je kunt kiezen uit één van de volgende 4 workshops:

Starten als ondernemer, door Roel Westra, directeur van het Ondernemershuis in Deventer.  In deze workshop gaat Roel in op wat het betekent om te gaan ondernemen, hoe een businessplan er uit ziet en hoe een verdienmodel in elkaar zit. Als jij al een idee hebt om te gaan ondernemen, dan kun je dat in deze workshop pitchen. Vervolgens ga je daar met elkaar mee aan de slag (15 deelnemers).

Workshop ‘hoofd opruimen’  met Felice Visser (Matrixcoach bij Veelkant). Lukt het je niet om bezig te zijn met dingen die ontspannen? Heb je moeite met het incasseren van een afwijzing? In deze workshop ontdek je eigen handvatten om afstand te nemen van vervelende situaties en te kunnen ontspannen. (20 deelnemers)

‘Creatief werken aan een veranderingsproces’, met Simone van Wakeren. In deze workshop ga je op een creatieve manier aan de slag met bevorderende en belemmerende factoren, patronen en positieve overtuigingen in je zoektocht naar werk. Spontane tekeningen maken, je hoeft geen kunstenaar te zijn. Alles wat je maakt is goed. Juist niet te veel over nadenken, je handen het werk laten doen. (12 deelnemers)

Val op met je CV. Onder leiding van Mischa Groenen van Ikbrand ga je in deze workshop aan de slag met het vormgeven van je CV. Hoe zorg je ervoor dat je een onvergetelijke indruk achterlaat met jouw CV? Niet de inhoud, maar de presentatie van je CV staat in deze workshop centraal. Neem zelf een (goed opgeladen!) laptop mee met je digitale CV en profielfoto. (10 deelnemers).

Tijd: 13.30 – 16.30 uur, inloop vanaf 13.00 uur
Locatie: de Gasfabriek, Zutphenseweg 6 in Deventer
Deelname is gratis. Wel graag aanmelden via het digitale aanmeldformulier

Oog voor mensen
Het oog in het logo van het Werkcafé staat voor Oog voor Mensen. Respect en aandacht voor mensen die in een lastige situatie zitten waar niemand voor kiest en die niemand wil. Een situatie waarin het lastig is je niet te schamen en om hulp te vragen. Bij het Werkcafé Live bieden we een veilige omgeving waar geen vraag te gek is en iedereen welkom is!