10 april Werkcafé Live Deventer

Op dinsdagmiddag 10 april is alweer de vierde Werkcafé Live in Deventer van 2018. Wij bieden een inspirerende middag aan voor iedereen op zoek naar werk. Een divers en gratis programma met workshops met als doel jou te helpen in je zoektocht naar werk. Naast de workshops is er de gelegenheid om je verhaal te delen met andere werkzoekenden en te netwerken.

Vanaf 13.00 uur is de inloop en om 13.30 uur volgt de opening. Daarna volg je de workshop die jij op het online formulier (zie onderaan dit bericht) gekozen hebt.

Programma:

13.00 – 13.30  Inloop & netwerken met kop koffie/thee
13.30 – 13.45  Opening
13.45 – 14.45  1e deel van de workshop
14.45 – 15.15  Pauze
15.15 – 16.15  2e deel van de workshop

Locatie: Vergader- en partycentrum De Horst, Kerkstraat 5, 7412 XM Deventer

Er is keuze uit één van de volgende workshops. Per workshop is beperkt plaats dus geef je snel op, zodat je jouw favoriete workshop kunt volgen!

Een onconventionele blik op jouw werkwens

Als je om welke reden dan ook zonder werk komt te zitten, kost het vaak even om jezelf weer te herpakken. Want met het verliezen van je werk kan je ook je zelfvertrouwen verliezen. En/of het vertrouwen in anderen. En/of structuur en een doel in je leven. En/of leuke collega’s…

Maar vroeg of laat komt er een moment dat je je weer gaat richten op nieuwe mogelijkheden. Je gaat je opnieuw gaat afvragen ‘wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?’ Het vinden van jouw antwoorden op die vragen is vaak een flinke zoektocht, maar meestal lukt dat wel – al dan niet met hulp van boeken, internet en begeleiders. Op een gegeven moment heb je dan alles gedaan wat je volgens ‘de boekjes/adviseurs’ moest doen. Maar daarmee ben je er nog niet. Om in beweging te komen, moeten behalve het hoofd, ook het hart en de rest van het lijf meedoen.

Daarover gaat deze workshop onder begeleiding van Loes ten Cate: helder krijgen wat jouw werkwens is en welke belemmeringen je ervaart op jouw weg naar het verwezenlijken van die werkwens. Op onconventionele wijze. Dus anders dan anders. We gaan vanuit respect en vertrouwen te werk, maar kijk niet raar op als je merkwaardige dingen gaat ervaren die je nog niet eerder wist/hebt gedaan!

LinkedIn is meer dan een online cv

Met 6 miljoen gebruikers in Nederland, waarvan 4,2 miljoen maandelijks actief en 122.000 vacatures, is LinkedIn een heel mooi platform om je nieuwe baan te vinden, maar hoe je dat? Hoe val je op? Hoe zorg dat je door de juiste mensen gevonden wordt? Hoe zorg je voor een top profiel? Wie moet ik in mijn Netwerk hebben? Allemaal hele belangrijke vragen voor werkzoekende. In de workshop gaan we focussen om hele praktische tips en tricks, die je gelijk kan toepassen. Allemaal informatie waarmee je in deze workshop van Mitchell Brown gelijk aan de slag kan en waardoor jij een veel groter bereik krijgt! Nog veel belangrijker, dat je een groter bereik hebt met de juiste boodschap.

Laat zien wie je bent!

Je bent op zoek naar een nieuwe baan. Je bent goed in je vak, je hebt een werkgever veel te bieden, maar zichtbaar zijn en jezelf presenteren in sollicitatiegesprekken of netwerkgesprekken vind je best lastig. Een recruiter, of iemand waar jij je sollicitatiegesprek mee voert, zal in een paar seconden een beeld van je vormen, en op grond daarvan vaak al binnen 5 tot 10 minuten beslissen of je door mag naar een volgende ronde of dat je afgewezen wordt voor de functie. Het is dus belangrijk dat je een indruk achterlaat die staat als een huis. Een indruk die goed weergeeft wie jij bent en waar jij voor staat.

Loopbaan- & Imagocoach Jeanet Visscher van Visible Younique geeft jou deze tips en inspiratie in de workshop ‘Laat zien wie je bent!’. Kom naar deze workshop als je meer wilt weten over de kracht en impact van jouw persoonlijke uitstraling op weg naar succes, en ervaar hoe je hier zelf mee aan de slag kunt gaan.

Wat levert deze workshop jou op?

  • 1e indruk: hoe kom jij over door de ogen van een ander?
  • je leert hoe je een positieve eerste indruk kunt maken
  • je krijgt tips hoe je je kwaliteiten met de juiste kleding, kleur en stijl kunt benadrukken
  • je zelfvertrouwen en zichtbaarheid nemen toe
  • je vergroot je succes op het krijgen van een nieuwe baan

Laat zien wie je bent en wat je te bieden hebt! Met de juiste, kleding, kleuren en stijl kun je letterlijk je zelfvertrouwen vergroten en je kwaliteiten (meer) benadrukken.

Je kunt je niet meer inschrijven.

Als je je hebt ingeschreven voor Werkcafé Live en je kunt toch niet komen, dan stellen wij het op prijs als je je tijdig afmeldt, want dan kunnen we een andere werkzoekende blij maken met jouw plek.